Bangkok va registrar ahir una nou atac amb explosius, que va resultar fallit, mentre les autoritats busquen un home sospitós de col·locar l'artefacte que abans-d'ahir va provocar, segons l'últim recompte oficial, almenys 20 morts i 123 ferits.

Ahir al migdia, una altra bomba de fabricació casolana, semblant a la detonada la vigília, va explotar en un embarcador de Bangkok, en aquest cas sense causar víctimes. Un portaveu policial va assenyalar que l'artefacte va ser llançat des del pont de Sathorn, va caure després de tocar un pilar en un canal i va aixecar una enorme columna d'aigua després del seu esclat. L'incident es va produir menys de 24 hores després de la matança d'abans-d'ahir per l'explosió d'una bomba al centre urbà. En aquest cas, les càmeres de seguretat van captar un jove de cabell llarg, ulleres i samarreta groga que carregava una motxilla que va abandonar al popular santuari religiós hindú i budista de Erawan.

El sospitós es va allunyar a continuació del lloc amb el pas calmat i mirant la pantalla d'un mòbil Minuts més tard, la bomba, composta per dinamita segons les autoritats, va detonar deixant una reguera de sang i cossos desmembrats. Les víctimes mortals són, segons les últimes dades oficials divulgades a mitja tarda, 6 tailandesos, 4 malaisis, 3 xinesos, 2 ciutadans de Hong Kong, 1 indonesi i 1 de Singapur, a més de 3 cadàvers sense identificar.

Cap grup no ha reivindicat l'autoria de l'atac.

Els equips de neteja s'afanyaven a primera hora del dia a esborrar les taques de sang que impregnaven el paviment de la intersecció de Ratchaprasong, una de les més concorregudes de la ciutat, on es va registrar la deflagració al final de la tarda, en plena hora punta.

Durant tota la nit, els equips d'investigació de la Policia i l'Exèrcit van registrar el lloc pam a pam per demanar totes les proves possibles i recollir restes de cossos humans escampats.

Desenes de roses vermelles, al costat de cartells i postals de record, van ser dipositades de manera espontània en un dels pilars del metro elevat que sobrevola l'altar religiós de la representació tailandesa del déu hindú Brahma, al qual cada dia acudeixen milers de fidels a la recerca de bona fortuna. "Tot i la pèrdues de vides estrangeres i locals per aquest incident volem mostrar que Tailàndia i Bangkok segueixen sent un lloc segur per als visitants", va dir a Efe Thapanee K, treballadora del sector turístic, després de col·locar la seva ofrena.

El primer ministre tailandès, el general colpista Prayuth Chan-ocha, va garantir que les autoritats "perseguiran" el responsable de la matança i va instar la "unitat" del país abans de demanar-li cautela davant els rumors. "Tailàndia continua sent segura per als turistes", va afirmar.