El candidat d'Unió a presidir la Generalitat, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dissabte que Catalunya està abocada "una vegada més a la reedició d'un govern tripartit".

En declaracions als periodistes després d'una reunió amb els sectors turístics de l'Estartit (Girona), ha afirmat: "Uns posen les persones i els altres posaran el programa, un programa que està als antípodes del que representen els sectors turístic, industrial i econòmic, que generen feina i riquesa".

Respecte de la possibilitat d'un govern de concentració entre Junts pel Sí i altres formacions, ha dit que Catalunya "està abocada al Junts pel Sí que es Pot. Uns posen les persones i altres posaran el programa".

"Artur Mas, Raül Romeva i Oriol Junqueras posen els candidats i Lluís Rabell i les CUP, el programa. Quan al començament de la precampanya es diu amb tanta claredat, s'entén l'absència de programa i de contingut en matèria econòmica i social de Junts pel Sí", ha sostingut Espadaler.

Espadaler ha afirmat que el pes de les polítiques d'esquerra a Junts pel Sí és molt gran i ha considerat que CDC "s'ha rendit i qui imposa el programa electoral ja no és ERC, sinó les CUP, ICV i Rabell".

El dirigent democratacristià ha erigit Unió com a alternativa a l'immobilisme del PP i a la declaració unilateral d'independència i ha aconsellat als catalans que "es llegeixin el programa de Rabell perquè és amb el que governaran Romeva, Mas i Junqueras".