L'accident d'una avioneta s'ha cobrat la vida aquest dimarts a la tarda de dues persones en estavellar-se l'aparell a la zona del Pla d'Anyella, a Toses (Ripollès).

L'accident ha tingut lloc poc abans d'1/4 de 6 de la tarda, quan per causes que es desconeixen, l'avioneta s'ha precipitat i els dos únics ocupants que hi viatjaven han resultat morts. Les primeres informacions indiquen que es tractaria de dues persones de nacionalitat alemanya, que haurien sortit de Menorca i es dirigien cap a l'aeròdrom de Puigcerdà amb dues avionetes més. Aquestes, han vist com l'accidentada començava a caure i han avisat per ràdio els serveis d'emergència. Posteriorment han aterrat a l'aeròdrom cerdà.

Arran de l'alerta s´han activat per aquest servei vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, quatre terrestres i quatre helicòpters, amb efectius del Grup d´Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d´Emergències Mèdiques (GEM). Els Bombers han localitzat el lloc de l´accident i han extingit l´incendi que ha afectat l´avioneta, que ha quedat calcinada.

També s´han desplaçat fins al lloc set patrulles terrestres i un helicòpter de Mossos d´Esquadra. Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya AEROCAT.

Els Mossos d´Esquadra faran l´aixecament del cadàver i obrirà una investigació per esbrinar les causes de l´accident.