Metges Sense Fronteres (MSF) ha elevat a nou el nombre de morts en el bombardeig aquesta matinada a un hospital dirigit per l'organització humanitària a Kunduz, al nord de l'Afganistan, i va xifrar en 37 el de ferits.

Tots els morts són membres del seu personal, igual que 19 dels ferits, i les víctimes més greus van ser traslladades a un hospital regional a Puli Khumri, situat a unes dues hores de distància, ha indicat MSF en un comunicat.

L'organització humanitària va revelar a més que molts pacients i treballadors de MSF es troben en "parador desconegut", de manera que el nombre de víctimes podria augmentar a mesura que es vagi aclarint el succeït en el "horrible" bombardeig.

MSF va condemnar "en els termes més enèrgics" l'atac a l'hospital, que va quedar "parcialment destruït" i ha remarcat que havien donat les coordenades específiques del centre sanitari a totes les parts en conflicte, inclosos els talibans i les tropes afganeses i nord-americans.

"El bombardeig va continuar durant més de 30 minuts després que les autoritats militars nord-americanes i afganeses fossin informades a Kabul i Washington", va denunciar l'organització humanitària.

El portaveu de les tropes nord-americanes a l'Afganistan, el coronel Brian Tribus, ha reconegut que un bombardeig dels EUA a Kunduz podia "haver produït dany col·lateral a una instal·lació mèdica pròxima", encara que no va entrar en detalls en afegir que el "incident" està " sota investigació ".

No obstant això, el Govern afganès, a través del seu Ministeri de Salut, va confirmar hores després l'autoria nord-americana al bombardeig contra l'hospital de MSF a Kunduz.

Dilluns passat, els talibans van prendre Kunduz en un atac que va treure a les autoritats de la ciutat, estratègica per a les comunicacions del nord del país, en la victòria més important dels insurgents des que van ser trets del poder en 2001.

Les tropes afganeses van declarar haver reprès la ciutat el passat dijous en un contraatac que va comptar amb suport aeri dels Estats Units, però des de llavors continua la batalla a la ciutat, on encara els dos bàndols es disputen els diferents sectors.

L'OTAN, que com a part de la missió Suport Decidit compta amb al voltant de 4.000 militars en tasques d'assistència i capacitació, també ha participat en la campanya en suport sobre el terreny a les tropes afganeses.

Estats Units manté una missió de combat al país amb una dotació de 9.800 soldats que té previst quedar a l'Afganistan fins a final de l'any.