El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat dos anys de presó per a un home que el va amenaçar a través de Facebook, però el fiscal va considerar ahir que aquest fet és una falta i no un delicte, i a més ja hauria prescrit. El judici es va fer ahir al Jutjat penal 7 de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia, on la Fiscalia va considerar que els fets són constitutius d'una falta que ja hauria prescrit, i va quedar vist per a sentència.

Per la seva banda, el representant legal del líder C's va mantenir la petició de dos anys de presó per a l'home, que es va mostrar ahir penedit dels seus actes.

Les amenaces que va escriure l'acusat el 2011 a Facebook van ser: "Trigarem molt a disparar un tret al clatell d'aquest fill de puta?".

En un comunicat, Rivera va assegurar que està acostumat a la crítica, i "l'insult es pot arribar a admetre", si bé va indicar que "les amenaces s'han portat a judici perquè han de ser jutjades", i "sigui quina sigui la seva ideologia, no pot passar ni a Catalunya ni a Espanya". En tot cas, Rivera va assegurar després del judici que "des de C's defensem la llibertat i no es poden acceptar amenaces per qüestions ideològiques".