El líder del PSC, Miquel Iceta, ha retret avui al candidat a la reelecció com a president de la Generalitat, Artur Mas, que estigui "disposat al que sigui per ser president, però li ha advertit que "el seu moment polític ha passat" i per això els socialistes s'oposen a la seva investidura.

En la segona jornada del debat d'investidura al Parlament, Iceta ha acusat Mas de ser "responsable directe del disbarat d'ahir", en al·lusió a l'aprovació de la declaració independentista que és "una fugida cap endavant".

"El seu moment polític ha passat. Li ho dic des del respecte al que ha fet, al que ha intentat i a una força política, la seva, que ha prestat grans serveis al país. No és una crítica personal o un intent de minimitzar la seva aportació a la Catalunya democràtica. Però la seva candidatura no permet l'avanç que el país reclama", ha assenyalat.

Iceta ha tirat d'ironia quan ha recordat les paraules de Mas en dir que "si no l'investeixen, s'acaba el procés". "És un al·licient", ha ironitzat Iceta, que en tot cas li ha recordat que "quan un arriba a la conclusió que sense ell tot s'acaba, ha arribat l'hora d'anar-se'n".

"Ens diu que només hi ha un camí, la independència. Només una manera, fora de la legalitat. I només un líder, vostè mateix. Doncs li diré: no, no i no. No a la independència, no a la il·legalitat i no a vostè com a president", ha conclòs el dirigent socialista. E