La Policia federal de Bèlgica ha dut a terme una nova operació policial en el districte de Molenbeek i a un altre barri prop de les institucions comunitàries on han detingut a una persona que no és Salah Abdeslam, el terrorista fugit, com havien informat mitjans belgues.

Les unitats especials de la Policia, fortament armades, han envoltat un edifici d'un dels carrers de Molenbeek que ha estat tallat al tràfic, segons precisa la cadena "RTBF".

Des d'un vehicle policial blindat, els agents han demanat a un dels ocupants de l'habitatge que obrís les cortines que tenia tancades i posés les mans en un lloc visible, afegeix l'emissora.

Diverses informacions van apuntar en un primer moment al fet que podria tractar-se d'Abdeslam, el sospitós sobre el qual pesa una ordre de detenció internacional des d'aquest diumenge per la seva suposada connexió amb els atemptats de París.

No obstant això, la Fiscalia federal belga ha desmentit aquesta informació i ha indicat que les perquisicions continuen, segons l'emissora "RTL".

Identifiquen dos terroristes més en plena alerta màxima per possibles nous atemptats

Cinc dels set gihadistes suïcides que van participar en els atemptats de París del passat divendres han estat ja formalment identificats, després que la Fiscalia hagi difós avui el nom de dos d'ells.

El primer d'aquests dos és un dels gihadistes que va actuar a l'Estadi de França i que portava un passaport a nom d'Ahmad Al Mohammad, nascut a Síria el 10 de setembre de 1990, va assenyalar en un comunicat la Fiscalia.

El segon és un dels assaltants de la sala de concerts Bataclan, Samy Amimour, nascut el 15 d'octubre de 1987 a París, i pel qual França havia llançat un mandat d'arrest internacional.

Fins ara s'han identificat oficialment a quatre dels terroristes suïcides que van activar les seves armilles d'explosius en els atemptats de divendres. Quatre d'ells tenen nacionalitat francesa.

Un altre és Ibrahim Abdul-Salam, germà de l'home més buscat a França, Salah, sospitós d'haver format part dels comandos gihadistes que van cometre les massacres de París, i germà també de Mohamed, detingut dissabte a Brussel·les.

Un altre, de 20 anys, va perpetrar un atemptat suïcida al costat del Estadi de França, on es disputava el partit amistós entre França i Alemanya, al qual assistia el president francès, François Hollande.

Dissabte ja es va saber que un dels que van irrompre al Bataclan i que es va fer saltar amb l'armilla d'explosius era Ismaël Omar Mostefai.

Macrooperació policial a la recerca de jihadistes

Les forces de seguretat franceses han dut a terme diverses operacions durant la matinada d'aquest dilluns en el marc de les investigacions després dels atemptats perpetrats a divendres a la capital. Segons els mitjans francesos, s'han realitzat almenys 168 registres a Tolosa, Grenoble, Bonigny i Jeumont.

El ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, ha confirmat que s'ha procedit a l'arrest de 23 sospitosos en el marc d'aquestes operacions.

Segons el ministre, hi ha 23 persones detingudes i les forces de seguretat han confiscat 31 armes, incloses "4 de guerra", a més de material informàtic després dels 168 registres. Així mateix, hi ha altres 104 persones sota arrest domiciliari.

"La resposta ha estat àmplia i total", ha assegurat Cazeneuve, advertint que el Govern francès serà "implacable" amb aquells que "estan posant a prova la República". "Els terroristes mai destruiran la República perquè és la República la que els destruirà a ells", ha reblat.

França i Bèlgica han decidit formar un equip conjunt per continuar amb les indagacions per aquests atacs terroristes. Els investigadors francesos ja es troben a Brussel·les, ha detallat el Ministeri Públic belga.

L'estat d'emergència decretat divendres passat a França amb motiu dels atemptats té una durada estipulada per llei de dotze dies, més enllà dels quals el president de la República ha de presentar davant la cambra legislativa una moció per a la seva extensió, segons la Constitució francesa.

Valls alerta de la possibilitat de nous atemptats

El primer ministre francès, Manuel Valls, ha reconegut que són possibles nous atemptats terroristes "aquests propers dies, aquestes pròximes setmanes", i ha advertit que es mantindrà "molt temps" l'amenaça.

En una entrevista a l'emissora "RTL", Valls ha explicat que des de la passada nit s'han dut a terme en diferents punts de França "més de 150 registres" com a part d'una sèrie d'operacions antiterroristes i que "continuaran".

Sobre els atacs gihadistes de París divendres a la nit ha advertit que "cal esperar noves rèpliques" i ha recordat que "des de fa mesos estem en guerra contra el terrorisme".

Ha indicat que després de l'onada d'atemptats a París la nit de divendres, que va causar almenys 129 morts, "el terrorisme pot tornar a colpejar aquests propers dies, aquestes pròximes setmanes".