L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), ha assegurat que "desobeiran i no faran cas" davant la investigació de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, mentre que el regidor de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha assegurat que s'esperen a rebre notificacions.

El fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Javier Zaragoza, ha denunciat els ajuntaments de Girona, Sant Cugat del Vallès, Igualada, Celrà i La Seu d'Urgell per delictes de rebel·lió i sedició, per haver aprovat sengles mocions de suport a la resolució independentista del Parlament, anul·lada pel Tribunal Constitucional. En els casos concrets de Celrà i la Seu d'Urgell, els jutges Santiago Pedraz i Fernando Andreu ja han obert una investigació.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, el convergent Albert Batalla, ha llançat un missatge de tranquil·litat, ja que entén que la moció investigada és "de caire estrictament polític". El batlle ha assegurat que no han rebut "cap notificació" sobre aquesta investigació i ha avançat que quan aquesta arribi l'"atendran com correspon".

Segons indica el consistori urgellenc en un comunicat, l'única petició feta després de l'aprovació de la moció va ser per part de la subdelegació del Govern a Lleida el passat 14 de novembre, que va requerir l'acta del ple de l'11 de novembre, que va ser lliurada. La resolució del ple municipal investigada, que va ser per la majoria absoluta que conformen CDC, ERC i CUP a la Seu, manifesta el "ple suport" i l'"adhesió" del consistori a la declaració d'inici del procés independentista del parlament català.

Batalla ha expressat un missatge de tranquil·litat ja que entén que és una moció "de caire estrictament polític" i no suposa "cap mandat concret, ni l'obertura de cap acte administratiu ni cap acció que suposi un cost econòmic per a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell". A més, ha defensat que aquesta iniciativa s'emmarca a la facultat del consistori de "pronunciar-se, sense efectes jurídics, sobre assumptes d'interès general" i que està "emparat en la legislació vigent".

De la seva banda, en declaracions a TV3, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), ha assegurat que "desobeirà i no farà cas" a l'Audiència Nacional i ha assegurat així que no facilitarà les actes ni altres documents sol·licitats per a la investigació. "Hem començat a desconnectar d'aquesta administració espanyola que més que de justícia és política", ha asseverat l'alcalde de la CUP, que, malgrat prometre desobediència per part del govern municipal, ha puntualitzat que el secretari interventor farà "el que cregui convenient" davant la investigació judicial.