El president del govern i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, va alertar d'"experimentar amb gent que parla molt" i que, com a candidats, "hi són des de fa un quart d'hora".

En un míting a Oriola (Alacant), Rajoy va afirmar que el PP concorre a les eleccions del 20 de desembre "per guanyar i governar, i no per a un tripartit, i va defensar que sigui investit "el que guanyi les eleccions perquè això és el que vol la gent". Va recordar la difícil situació que es van trobar el 2011, quan "no va ser gens fàcil", i va continuar que "ara el pitjor que es podria fer com a poble i país és tornar enrere, a les velles idees passades que ens van portar on ens van portar". "Seria el pitjor. Això i experimentar amb gent que parla molt, que existeix des de fa un quart d'hora i que no són com aquest partit: bregat en les dificultats, que ha donat la batalla i ha demostrat que sap governar", va afirmar.

En el seu discurs, Rajoy es va comprometre a "posar en marxa" en la pròxima legislatura un nou model de finançament autonòmic, "diferent del que van votar els socialistes, que ara reneguen, i del qual nosaltres vam votar en contra".

"Volem un model just i per a tots" en què, va incidir, "ningú tingui més del que correspon, però tampoc menys del que li correspon".

Davant d'uns 2.200 militants i simpatitzants en una de les zones d'Espanya que més pateix la manca d'aigua, va sostenir que coneix "bé la problemàtica" i va prometre que treballarà per solucionar aquesta situació.

"Asseguro que faré el que estigui a les meves mans: el possible i si l'impossible fos possible, que en aquest cas ho serà, per resoldre definitivament un assumpte que fa anys que està sense resoldre", va argumentar.

També va expressar la seva aposta per les infraestructures pendents al sud d'Alacant, com el tren AVE a Múrcia, del qual va dir que estarà "aviat", l'accés a l'aeroport d'Alacant-Elx i el Corredor Mediterrani, "una de les obres més importants per a la comoditat i per millorar la competitivitat".

Després de repassar el canvi econòmic dels últims quatre anys, Rajoy va assenyalar que enfront del "canvi" que diuen demanar alguns, "el de veritat és el que s'ha produït des del final del 2011 a la data d'avui", ja que s'ha passat de destruir 1.500 llocs de treball diaris a crear-ne 1.400.

Va fixar entre els seus objectius la lluita contra l'atur, l'atenció a les persones i la millora del sistema de pensions, la defensa de la nació espanyola "amb la unitat d'Espanya no es juga" -va incidir una vegada més i la lluita contra el terrorisme.

Va afirmar que el PP ofereix als espanyols "certesa, seguretat, serenitat" i equips de "solvència". "No acabem d'arribar, hem fet moltes batalles, de vegades amb encerts i d'altres amb menys, però sempre amb empenta i competència en defensa de l'interès general de tots els espanyols".

Per la seva banda, el ministre d'Exteriors i candidat al Congrés per aquesta circumscripció, José Manuel García-Margallo, va posar èmfasi que "els alacantins demanen tres coses: aigua, infraestructures i un finançament més digne que no discrimini la Comunitat Valenciana ni Alacant".