El ministre belga de Justícia, Koen Geens, ha admès que el principal sospitós dels atemptats de París en ordre de cerca, Salah Abdeslam, podria trobar-se en un habitatge a Molenbeek dos dies després dels atacs, encara que la Policia no van intervenir ja que era de nit, segons recullen aquest dimecres diversos mitjans locals.

Adbeslam va participar presumptament en els atemptats que van deixar el 13 de novembre almenys 130 morts i 350 ferits. Segons el diari belga "Het Laatste Nieuws" la localització d'Abdeslam era coneguda pels serveis d'informació en la nit del diumenge 15 al dilluns 16 de novembre.

En canvi, la Policia no va poder intervenir aquesta matinada per no infringir la llei de 1967 que prohibeix a Bèlgica els registres entre les 21.00 i les 05.00 hores. La llei tan sols contempla derogacions en cas de "delicte flagrant" o de "incendi", però no en casos relacionats amb terrorisme.

Per poder intervenir en aquest horari en el marc de recerques terroristes caldria canviar el codi penal belga, de manera que es poguessin autoritzar registres les 24 hores del dia per infraccions terroristes. Aquesta modificació és una de les divuit propostes que el primer ministre belga, Charles Michel, va plantejar després dels atemptats de París per combatre el terrorisme de manera més efectiva.

La Policia va intervenir finalment el dilluns 16 de novembre cap a les 17.00 hora local després d'haver obtingut un mandat judicial, la qual cosa podria haver donat temps a Abdeslam a fugir del lloc, si realment es trobava allí. En aquests moments Bèlgica es trobava sota el màxim nivell d'alerta terrorista (nivell 4 sobre quatre) davant la possibilitat "greu i imminent" que es cometés un atemptat similar als de París, segons les autoritats belgues.

Per la seva banda, la Fiscalia federal va precisar que tenia en aquest moment "una informació que indicava que Salah podia estar o havia estat en l'habitatge en qüestió". "Es va fer llavors un registre sense resultats", va indicar el Ministeri Públic, segons recull el diari "Le Soir". Tot i així, l'òrgan ministerial afegeix que "afirmar que no li hem pogut detenir perquè no podem efectuar registres entre les 21.00 i les 05.00 hores i que es va escapar en aquesta franja horària, és una extrapolació".

Salah Abdeslam va llogar el vehicle Volkswagen Polo amb el qual els assaltants de la sala de concerts Bataclan van arribar fins a allí per cometre la massacre en la qual van morir 89 persones.

Segons la tesi dels investigadors, Abdeslam hauria estat traslladat des de París fins a Brussel·les per dues persones que van ser arrestades i acusades de "assassinat terrorista i participació en activitats d'una organització terrorista".