El sindicat CGT ha desconvocat aquest divendres a la matinada la vaga de 23 hores prevista per aquest 18 de desembre a Rodalies, Regionals i trens de llarga distància. Això ha estat possible gràcies a l'acord sobre el conveni col·lectiu al qual han arribat els representants de les dues empreses i el sindicat. Segons un comunicat de Renfe, els combois aniran recuperant, progressivament, la freqüència de pas d'un dia laborable. Mentrestant, però, es mantindran els horaris establerts per la vaga. Tot i la desconvocatòria de l'aturada, els usuaris sí que patiran encara les dificultats a les línies R2, R11 i R8 derivades del robatori de coure d'aquesta setmana.

De cara a la vaga d'aquest divendres s'havien decretat serveis mínims del 66% als trens de Rodalies i Regionals entre les sis del matí i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre, mentre que la resta de jornada el servei havia de ser del 33%.

Aquest dijous a última hora el sindicat CGT ha firmat un conveni amb Adif per incloure les jubilacions parcials amb contractes de relleu i per revisar les categories professionals més precàries. Gràcies a aquest acord el sindicat ha anul·lat la convocatòria de vaga prevista per avui.

Tot i que s' ha desconvocat l'aturada, es mantenen els problemes a les línies més afectades pel robatori de coure de dimarts. Durant aquest divendres a l'R2 nord, circulen dos trens per hora i sentit entre Sant Celoni -Granollers-Gavà i entre l'aeroport i Sant Andreu Comtal. La línia també s'ha reforçat amb un servei complementari d'autocars directes a Barcelona Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Montmeló i La Llagosta. A Sant Andreu Arenal els viatgers poden enllaçar amb els trens de rodalies de la R3 i la R4, així com amb el metro o l'autobús.

Pel que fa a la línia R8, el recorregut entre Cerdanyola UAB i Granollers Centre només es cobreix amb autocar, tot i que s'ha mantingut el servei habitual en tren entre Martorell i Cerdanyola Universitat. Per la línia R11, entre Portbou i Barcelona per Girona, hi circulen dos trens per hora i sentit. En un comunicat, Renfe i Adif van recordar que els viatgers poden utilitzar a Montcada les línies R3 i R4 per arribar a Barcelona.

Els horaris dels trens de Rodalies i Regionals es poden consultar a la pàgina web rodaliesdecatalunya.cat i al telèfon 900 41 00 41. Pel que fa als serveis de l'AVE i els trens de llarga distància, els usuaris poden obtenir informació detallada al telèfon 902 320 320.