Per a ERC, el futur de Catalunya passa per construir "una República al servei de les persones", i així és com s'encara el seu programa per a les eleccions de diumenge: "sense obviar mai la independència, volem treballar polítiques socials en un moment que aquest aspecte ha quedat a la cua de tot". És el parer de la número 6 de la llista d'ERC al Congrés per Barcelona, la sallentina Mirella Cortès, que ahir va respondre les preguntes que els ciutadans li van poder formular a través del xat d'aquest diari.

Cortès diu que amb aquestes eleccions ERC "anirà a desconnectar del govern i de l'Estat espanyol, no pas dels espanyols", i confia que "hi serem poc temps, només l'estricte i necessari". Està convençuda que "serem capaços, tots, de seure i parlar de com encarem el futur", desitjant "una Espanya amiga i veïna de la nova República catalana".

Mentrestant, defensa un programa "social, educatiu, sanitari; que afronti la pobresa infantil, energètica i d'habitatge; i que no obvïi l'ocupació ni la cultura". Ara bé, "ERC no farà electoralisme en el sentit d'abaixar impostos", entenent que s'ha d'estudiar cada cas. "Està clar que s'ha d'abaixar el 21% de l'IVA cultural, o el de les perruqueries", però el que cal "és que pagui qui més té", diu Cortès.