El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha sortit en defensa de l'expresident del Col·legi de Metges, el doctor Miquel Vilardell, el metge de Borredà imputat en el cas Traiber, que investiga el cobrament de comissions per part de professionals mèdics per col·locar a pacients pròtesis d'aquesta empresa.

"És una qüestió que ni li va ni li ve i cal una resposta ràpida. Estem davant d'un error d'una dimensió important", ha etzibat el conseller. "No pot crear-se cap ombra de dubte sobre la seva honorabilitat", afegeix. Boi Ruiz també ha negat que es reunís amb cap representant de Traiber, com insinua el sumari del cas, que recull anotacions de l'agenda de trobades de l'empresa: "Ni els conec ni hem fet cap reunió".

"S'hauria d'esclarir al mes aviat possible"

El conseller de Salut Boi Ruiz considera que "no és de rebut" que el doctor Vilardell, expresident del Col·legi de Metges, aparegui en el sumari de la peça separada 4 del cas Innova per suposats delictes de prevaricació, blanqueig, malversació, estafa o tràfic d'influències, relacionats amb l'ús de pròtesis de l'empresa Traiber.

Ruiz creu que Vilardell ha estat imputat "simplement perquè era el president del Col·legi de Metges", tot i no haver tingut cap relació amb aquesta qüestió, com el mateix Vilardell assegurava aquesta mateixa setmana. "Una persona de la trajectòria i de la categoria professional com el doctor Vilardell necessita una resposta ràpida".

D'altra banda, el sumari del cas també recull anotacions de les agendes de reunions de l'empresa, on figuren trobades amb el llavors conseller d'Empresa Josep Maria Mena (al 2012); amb el conseller de Salut, Boi Ruiz (2011) i, fins i tot, hi ha una referència al president de la Generalitat, Artur Mas (2010).El conseller de Salut ha negat qualsevol contacte de manera rotunda: "A aquesta empresa ni la conec ni he fet cap reunió. Desconec el contingut del sumari", ha dit Ruiz, a l'hora que recordava que el Govern ja es va personar com a acusació en el cas.