El prestigiós metge Miquel Vilardell Tarrés, natural de Borredà, és un dels 47 professionals imputats pel jutge de Reus pel cas de les pròtesis defectuoses de la marca Traiber i pel cobrament de presumptes comissions il·legals per autoritzar-les.

Vilardell, que no és traumatòleg, sinó especialista en medicina interna, ha estat president del Col·legi de Metges de Barcelona i aquest 2015 ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Segons va explicar l'alcalde de Borredà, Joan Roma, la imputació de Vilardell és deguda a l'aparició del seu nom en un document. Roma va dir que, en el marc de la investigació a multitud d'empreses, metges i personal tècnic, s'hauria trobat un paper en què hi hauria escrit "consultar o demanar ajut al doctor Vilardell perquè influeixi en el Consell deontològic per l'ús d'aquestes pròtesis".

Roma, que es declara amic personal del doctor Vilardell, lamenta la seva imputació en el cas. Segons constata, "el doctor Vilardell no és traumatòleg i, per tant, les pròtesis no tenen res a veure amb la seva pràctica professional, de manera que qualsevol pot haver escrit una cosa semblant, simplement amb l'ànim d'intentar fer servir el seu prestigi per vendre un producte".

L'alcalde de Borredà, que afegeix que ha parlat amb Vilardell, assegura que està "totalment desolat per una notícia com aquesta, per una investigació per un tema en què ell no ha participat mai ni directament ni indirectament". Roma ha tramès "tot el suport i confiança" cap a Vilardell i espera "una ràpida investigació per deixar-lo totalment lliure de tota sospita".