La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, segueix desafiant Pedro Sánchez. Després que el líder del PSOE digués que és ell qui marca la política de pactes, Díaz va recordar-li que la decisió la pren el Comitè Federal del PSOE. Per això, Díaz es va mostrar confiada que en la propera reunió de l'organisme, dilluns, es prendran decisions "a l'alçada d'aquest país" i es posaran sobre la taula "el que necessita Espanya".

En declaracions a la Cadena Ser, Díaz va respondre així a una pregunta sobre les declaracions del secretari general del PSOE, que va dir que comparteix la seva posició respecte als pactes de govern però li va recordar que és la direcció federal i el seu líder "el que marca i proposa les línies polítiques".

"La política de pactes es decideix en el Comitè Federal, i dilluns vinent aniré allà per manifestar la meva posició tal com correspon, i espero que entre tots siguem capaços de posar sobre la taula el que necessita Espanya i sapiguem estar a l'alçada del país", va replicar ahir Díaz. "Ho hem estat al llarg de la nostra història i estic convençuda que hi tornarem a estar un altre cop", va afegir.