Una de les nou àvies agredides pel zelador d'un geriàtric d'Arenys de Mar (Maresme) durant la nit de Nadal va morir ahir d'un infart, de manera que l'agressor s'enfrontaria ara a una pena d'homicidi.

Segons publica avui La Vanguardia, la víctima, de més de vuitanta anys d'edat, estava molt alterada des que va patir l'agressió i els forenses "han de confirmar ara la relació entre l'agressió i la mort, el que podria agreujar la situació penal del zelador", en presó preventiva sense fiança des de dilluns passat.

Els Mossos d'Esquadra van detenir la nit de Nadal un zelador eventual d'un geriàtric d'Arenys de Mar acusat d'agredir i violar a nou àvies residents al centre.

Cinc de les dones van haver de ser traslladades a l'hospital i les altres quatre a un centre d'atenció primària, a causa de les ferides que presentaven.

Arran del succés, el Síndic de Greuges de Catalunya va obrir una investigació d'ofici i el govern de la Generalitat "estudia fórmules" que permetin augmentar la protecció dels avis que viuen en residències a fi de prevenir aquest tipus de fets.