El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha avisat avui del "risc" d'una governabilitat "complexa" amb unes noves eleccions al març, pel que ha insistit a esgotar els terminis per intentar arribar a un acord, i ha assegurat que no es postula com a candidat després del no de la CUP a Artur Mas.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Junqueras ha defensat de nou l'"obligació" de totes les parts d'esgotar els terminis legals per intentar arribar a un acord que faciliti la formació d'un govern per avançar cap a la independència, i ha advertit que el contrari seria una "irresponsabilitat".

El president d'ERC ha reiterat la "lleialtat" del seu partit amb els compromisos adquirits i amb Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat, al qual ha demanat que aparqui la possibilitat d'un nou escenari electoral fins a dilluns que ve, una vegada conclòs el termini legal per a la investidura.

En aquest sentit, ha assenyalat que "no ens postularem -per a una candidatura- aquesta setmana, estem fora de qualsevol candidatura, no volem posar-la en aquests dies que queden, som lleials als nostres compromisos, entre ells que el candidat és Mas i ens mantenim, el que demanem a tots és que s'asseguin i continuïn negociant".

Junqueras ha alertat del "risc" que unes noves eleccions aboquin a una governabilitat "complexa", que no sigui ni "fàcil" ni "senzilla", i que no permeti desencallar la situació de bloqueig actual per investir el president català i derivi en una altra dinàmica electoral al juliol.

Després del no de la CUP, el líder independentista ha insistit en la necessitat d'intentar arribar a un acord, a l'hora que ha avisat que no es pot ni excloure part de l'independentisme si es vol aconseguir la República catalana: "La resposta no pot ser suprimir aquest sector, perquè mai tindrem la majoria que necessitem per aconseguir la independència", ha recalcat Junqueras.