El president del grup parlamentari del PPC, Xavier Garcia Albiol, s´ha dirigit directament al candidat a la presidència de Junts pel Sí, Carles Puigdemont, per avisar-lo que els populars no permetran cap procés cap a la independència i garantiran que "Catalunya segueixi sent Espanya". "Ho dic mirant-li els ulls, ni vostè ni ningú iniciarà cap procés de ruptura amb la resta d´Espanya", ha etzibat en el marc del ple d´investidura. D´altra banda, s´ha referit a Artur Mas com el "gran culpable" de la situació actual i l´ha acusat d´haver dividit els catalans. Finalment, s´ha dirigit al PSC per demanar-li que "deixi de banda les diferències" i permeti la investidura de Mariano Rajoy per tal d´evitar que el nou govern de Catalunya inici el procés de ruptura.

Albiol confia que Puigdemont "reflexioni" sobre la impossibilitat d´iniciar el procés de ruptura amb la resta d´Espanya i ha qualificat la jornada d´aquest diumenge com un dels dies "més tristos per a la dignitat de Catalunya". "En els darrers mesos hem vist episodis dels quals la majoria de catalans ens hem avergonyit, les més vergonyants de la democràcia", ha afegit en referència als més de tres mesos de negociació entre Junts pel Sí i la CUP. En aquest context, ha recordat que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, es va referir als cupaires com un "corcó que es posa dins d´un moble de fusta i l´acaba podrint".

Albiol s´ha dirigit al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, per definir-lo com "el gran culpable" de la situació que està vivint Catalunya i ha conclòs que la CUP ha humiliat Mas i la presidència de la Generalitat de la mateixa manera que Mas també ha humiliat els membres de la CUP. "Entre uns i altres, han humiliat el poble de Catalunya", ha etzibat.

També ha fet balanç de la trajectòria de Mas assegurant que passarà a la història com el president que ha dividit els catalans i ha fracturat la societat catalana, així mateix li ha retret que hagi dit que amb l´acord s´ha "corregit" el resultat del 27-S. "Ha tingut la capacitat en aquests 5 anys d´haver provocat una divisió dins del PSC, haver trencat CDC, provocar la desaparició d´UDC i convertir els antisistema en un partit central i referent de la pròxima legislatura", ha resumit.

Albiol a lamentat que es vulgui iniciar un procés cap a una "aventura que està al marge de la legalitat" i ho ha definit com un acte antidemocràtic que posa en risc les llibertats. Davant d´aquesta situació, ha garantit que el PP lluitarà perquè no es pugui tirar endavant el procés i ha augurat que morirà per tres factors: perquè es una proposta il·legal que no tindrà cap aliat al món més enllà de la CUP i de Bildu, perquè és un procés en contra el pluralisme català i, en tercer lloc, perquè la fermesa del PP no ho permetrà.

"Garantirem que Catalunya, escolti´m senyor Puigdemont, segueixi sent Espanya. Encara que li pesi a vostè, als seus companys de candidatura i de viatge. Catalunya seguirà sent Espanya i ningú ens dividirà ni separarà". De la mateixa manera, Albiol ha erigit el PP com a garantia perquè "ningú coarti ni les llibertats ni la democràcia de tots aquells que no aposten per la independència".

El president del grup del PP ha defensat que a l´estat hi ha d´haver un govern "fort i estable" per respondre el desafiament independentista i ha instat els diputats del PSC a treballar en aquesta direcció. Segons Albiol, és el moment de deixar les diferències de banda i prioritzar el que és "urgent i prioritari", és a dir, evitar que un nou govern de Catalunya iniciï el procés de ruptura.