El líder d'ERC i futur vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha proposat aquest dilluns al president electe de la Generalitat, Carles Puigdemont, els noms d'Antoni Comín com a conseller de Salut, Dolors Bassa en Benestar i Treball, Carles Mundó en Justícia i Raül Romeva en Exteriors. En aquest executiu també hi tindran un paper destacat Neus Munté i Raül Romeva, d'acord amb l'esquema acordat prèviament en el si de la coalició Junts pel Sí (JxS), així com el fins ara conseller Santi Vila.

En aquest sentit, Munté es perfila com a consellera de la Presidència i portaveu del Govern, mentre que Romeva controlaria l'afers exteriors de l'executiu. Vila, per la seva banda, deixaria la conselleria de Territori i Sostenibilitat per agafar la de Cultura.

Segons han informat fonts d'ERC, Junqueras ha lliurat la llista de les seves propostes en una reunió al Palau de la Generalitat amb Carles Puigdemont, que aquest dilluns ha fet el traspàs amb el president sortint, Artur Mas.

A l'espera que s'acabi de confeccionar el Govern de CDC i ERC i que els nous consellers prenguin possessió dimecres, està confirmat que Junqueras serà vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda.

El líder republicà ha proposat a l'independent i exeurodiputat d'ICV Raül Romeva -cap de llista de Junts pel Sí el 27S- com a conseller d'Exteriors, Transparència i Relacions Institucionals.