Tres personeshan mort aquest dimecres en una allau als Alps francesos, que s'ha desencadenat en una pista negra -de gran dificultat- tancada i que ha arrossegat principalment un grup d'estudiants d'un institut de la localitat francesa de Lió.

L'allau, que també ha causat diversos ferits, dos d'ells greus, s'ha desfermat cap a les 16.00 hora local (15.00 GMT) a l'estació de Deux Alpes i ha costat la vida a dos adolescents francesos i un esquiador ucraïnès que no pertanyia al grup escolar.

El diari local Le Dauphiné Libéré assegura en la seva edició digital que quatre dels alumnes estaven en parada cardiorrespiratòria quan han sigut localitzats, mentre que el professor que els acompanyava ha estat trobat inconscient.

En l'operació de rescat hi han participat prop de 30 socorristes, un equip de la Gendarmeria, tres gossos i tres helicòpters, un d'ells equipat amb una càmera tèrmica, afegeix la mateixa font.

El fiscal de Grenoble ha obert una investigació per esclarir els fets.

Les reaccions a aquest succés no s'han fet esperar i, en el seu compte de Twitter, el primer ministre francès, Manuel Valls, ha expressat la seva tristesa pel succeït i ha mostrat la seva solidaritat amb els amics i familiars de les víctimes i amb els ferits.