Els Bombers de la Generalitat han fet 97 sortides fins a les 18 hores d´aquest dissabte relacionades amb les fortes ratxes de vent, 70 de les quals concentrades a les comarques de Girona. La incidència més destacable ha estat la caiguda d´un mur de sis metres de llargada per dos d´alçada a Portbou (Alt Empordà). El mur -que delimitava un descampat on aparcaven vehicles- s´ha desplomat després d´una virulenta ràfega de tramuntana però no ha deixat ferits ni vehicles malmesos.

Altres sortides dels Bombers han estat per retirar arbres i branques caigudes, treure elements inestables de mobiliari urbà o fer sanejaments de façanes. El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la BV-4024, de Bagà al Coll de Pal, es troba tallada aquest dissabte pel vent intens i el torb i que a causa de la neu i les plaques de gel que hi ha a la BV-4031 a Castellar de N'Hug (Berguedà) és obligatori l'ús de cadenes.

Segons dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen registres de vent com els 131 km/h del Santuari de Queralt, els 126 km/h de Portbou, els 107 km/h del Pantà de Darnius, a Boadella, els 103 km/h de Navata, els 97 km/h de Roses o els 82 km/h de la Bisbal d´Empordà. De fet, Protecció Civil ha activat la prealerta del Procicat i ha informat que als cims del Pirineu, Prepirineu i a l'Empordà s'han assolit ratxes màximes superiors als 90 km/h.