Almenys 400 civils, molts d'ells familiars d'efectius de les forces del règim sirià, han estat segrestats aquest diumenge pel grup terrorista Estat Islàmic (EI) a la ciutat de Deir el Zur, a l'est de Síria.

Segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, els gihadistes van raptar a aquestes persones del barri d'Al Bagaliye i de la zona nord-oest de la urbs, on aquest dissabte van llançar un atac que va causar entre 135 i 280 morts.

Els ostatges van ser traslladats a la perifèria occidental de Deir el Zur i a la zona de Maadan, als afores de la ciutat de Raqqa, el principal feu de l'EI a Síria.

L'ONG va expressar els seus temors que els extremistes executin als segrestats, com ja van fer durant la seva ofensiva del dissabte, amb la qual van controlar Al Bagaliye.

Ball de xifres

Segons l'agència oficial siriana SANA, els terroristes van executar 280 persones, incloses diverses desenes de nens i dones, que en la seva majoria eren familiars de soldats destinats a Deir el Zur. L'Observatori, per la seva banda, matisa que els gihadistes van matar a Al Bagaliye almenys 135 persones, entre elles 50 membres de les forces armades i milícies governamentals i 85 civils, que en gran part van ser executades extrajudicialment.

A dia d'avui, les forces governamentals amb prou feines controlen pocs barris en el nord de Deir el Zur, així com l'aeroport militar adjacent a la urbs.