La diputada de la CUP Gabriela Serra ha participat aquest dimarts per primera vegada en una reunió del grup parlamentari de Junts Pel Sí. S'hi ha incorporat a les 12.30, una hora després que els diputats de JxSí haguessin començat a parlar. Fonts de la formació independentista han explicat a l'ACN que aquesta serà, precisament, la dinàmica que es farà servir a partir d'ara. Serra ha estat rebuda amb aplaudiments en entrar a la sala de grups del Parlament i ha participat en la reunió fins que ha finalitzat poc més de mitja hora després. Ella i Benet Salellas són els dos diputats escollits per l'esquerra anticapitalista per sumar-se a la dinàmica de JxSí, tot i que aquest dimarts Serra ha estat l'única representant de la CUP en la reunió.

Fruit de l'acord d'investidura, la CUP es va comprometre a què dos dels seus diputats s'incorporessin a la dinàmica parlamentària de Junts Pel Sí. Aquest dimarts ha estat la primera ocasió en què s'ha escenificat aquest punt de l'acord amb la participació de Gabriela Serra en la reunió de grup de JxSí. Ni ella ni cap altre representant de la CUP ni de JxSí han volgut fer declaracions un cop finalitzada la reunió que, teòricament, ha servit per preparar el Ple d'aquest proper dimecres.

A la reunió no han acudit alguns dels pesos pesants de la direcció del grup, com Oriol Junqueras i Raül Romeva, un cop han pres possessió de les seves responsabilitats com a consellers del Govern -precisament aquest dimarts s'ha reunit el consell executiu. Tampoc hi ha acudit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però sí que ho ha fet Fabián Mohedano, el diputat que ocuparà Artur Mas al Parlament un cop l'expresident ha renunciat a l'escó. Pere Aragonès i Oriol Amorós sí han estat aquest dimarts a la reunió, tot i que també hauran de renunciar a l'acta de diputat un cop s'incorporin a les seves noves funcions al Govern.