El programa de ràdio que va gastar una broma al president del Govern, Mariano Rajoy, fent-se passar pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va intentar el mateix dos dies abans amb el dirigent català, encara que sense èxit en no superar el filtre de la Secretaria de la Presidència del Govern.

El programa "El matí i la mare que el va parir", de l'emissora catalana Ràdio Flaixbac, ha emès aquest matí una broma en la qual un imitador que es va fer passar per Puigdemont va aconseguir parlar amb Rajoy, per intentar concertar una pròxima reunió entre tots dos.

Però dos dies abans, el mateix programa va intentar realitzar la mateixa broma a la inversa, en aquest cas amb un imitador de Rajoy -que no arriba a participar en la trucada- i una persona que es feia passar per un membre de la Secretaria del president del Govern i es va posar en contacte amb la Generalitat.

En la trucada, que va ser emesa ahir pel programa, aquest fals membre de la Secretaria de Rajoy es posava en contacte amb la de Puigdemont, assegurant que tenia el president del Govern espanyol "a l'altra línia" per parlar amb el dirigent de la Generalitat.

Però una responsable de la Secretaria de Presidència del Govern va assegurar que Puigdemont estava en aquell moment reunit amb l'Executiu català i li era "impossible" atendre'l, i que en tot cas ja li tornaria la trucada "de seguida", malgrat la insistència pels imitadors que era "ara o mai" i que era una "descortesia" cap al cap del Govern central.

A més, la interlocutora de la Generalitat, que en un moment donat rebutja que el suposat Rajoy parli amb ella directament al telèfon, arriba a preguntar fins i tot per Ketty Satústregui -secretària de Rajoy-, a la qual cosa els imitadors responen que "no hi és".