Un home de 30 anys ha llançat aquesta matinada per la finestra d'un habitatge de Vitòria un bebè de 17 mesos, que es troba en estat greu, durant una baralla amb la mare de la nena en la qual tots dos han resultat ferits.

Aquest succés ha commocionat aquest matí la capital alabesa i especialment els veïns del carrer Libertad, situat al centre de Vitòria, molts dels quals s'han despertat poc després de dos quarts de quatre de la matinada en escoltar els crits de la parella.

Els fets han succeït a les 03.40 hores en el primer pis del portal número 14 d'aquest carrer, situat prop del museu d'art contemporani Artium. En aquell moment diversos veïns han sentit crits molt forts i, a l'apropar-se a la finestra, han pogut veure des de l'immoble de davant una parella que s'empenyia, es copejava i fins i tot una veïna ha cregut veure que "ella l'apunyalava a ell".

Enmig d'aquesta batussa, aquesta mateixa veïna ha vist com es trencava la finestra del mirador on estaven ocorrent els fets i com queia al carrer des d'una mica més de tres metres d'altura el que ella ha pensat que "era un ninot". Un altre veí ha començat a cridar "Ja n'hi ha prou! Ja n'hi ha prou!", i poc després s'han deixat d'escoltar crits, al mateix temps que arribaven al lloc l'Ertzaintza i tres ambulàncies.

Cap veí ha baixat al carrer a socórrer el bebè en creure que es tractava d'un ninot, però els que presenciaven els fets han descobert amb horror que es tractava d'una nena molt petita ja que un agent l'ha tapat amb una jaqueta fins que ha arribat l'ambulància.

El bebè ha estat traslladat primer a l'hospital de Santiago i, donada la seva gravetat, ha estat conduït després a la Unitat pediàtrica de Vigilància intensiva de l'hospital biscaí de Cruces, on li han diagnosticat un traumatisme cranioencefàlic greu i múltiples traumatismes.

La segona ambulància ha traslladat després a la mare de la petita, de 18 anys i natural de Brasil, que ha quedat ingressada en el servei d'Urgències de l'hospital de Vitòria de Txagorritxu, on roman en observació amb múltiples traumatismes i el seu pronòstic és reservat.

L'agressor, de 30 anys i nacionalitat espanyola, ha estat detingut per la Policia basca acusat d'un delicte d'intent d'homicidi. Ell també ha estat conduït en una altra ambulància a l'hospital de Santiago on els metges li han cosit els talls que presentava a la cara i serà avaluat per especialistes en Psiquiatria.

L'Ertzaintza investiga els fets

A primeres hores del matí d'aquest dilluns el departament basc de Seguretat ha confirmat que l'home ha tirat la petita per la finestra durant la baralla, encara que de moment es desconeix la relació que mantenia aquesta parella, ja que no se sap si la d'aquesta nit ha sigut una trobada puntual o ja es coneixien amb anterioritat. Els agents de l'Ertzaintza han recollit evidències de la baralla en el pis dels fets durant tot el matí d'aquest dilluns. Al costat del portal número 14 hi havia vidres trencats i un bassal de sang, mentre que en la finestra des de la qual va ser llançat el bebè es pot observar el vidre trencat i tacat de sang.

El conseller basc de Salut, Jon Darpón, ha lamentat aquest "desgraciat i greu" succés, i s'ha mostrat esperançat que pugui salvar-se la vida d'aquestes tres persones, sobretot la de la nena, que és la que està més greu.