L'igualadí Salvador Puig dirigirà a partir d'ara l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), organisme del que fins ara n'era tècnic. Estretament vinculat al sector vitivinícola, Puig també ha estat a la Cooperativa Agropecuària de Guissona i Unió de Pagesos i ha desenvolupat diversos càrrecs a l'Administració.

D'altra banda, el Govern també ha fet pública la designació d'Antoni Díaz com a director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries. Enginyer tècnic especialitzat en màrqueting agrari, Diaz ha treballat a IQV-Indústries Químiques del Vallès i ha estat director general de Planificació i Relacions Agràries del departament d'Agricultura entre 2006 i 2011. Paral·lelament, l'alcaldessa d'Alpens, Montserrat Barniol ha estat nomenada directora general de Forests. Entre 2011 i 2015 va presidir la Xarxa de Custòdia del Territori.

Puig (Igualada, 1954) és enginyer tècnic agrícola i va iniciar la seva carrera professional com a tècnic comercial a la Cooperativa Agropecuària de Guissona. A partir de l'any 1982 va formar part del gabinet tècnic del Departament d'Agricultura. Després, durant dotze anys, va ser director gerent de la Unió de Pagesos de Catalunya i durant dos anys també va ser director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura. El 2006 va passar a ser President executiu del Consorci de la Fertilització Agrària de Catalunya (ESFER) fins l'any 2011.

Des del juliol fins ara ha exercit de tècnic de la secció de Viticultura i Producció Experimental de l'INCAVI, etapa en què ha participat en diferents projectes de recerca, participació en diferents jornades tècniques en l'àmbit de la viticultura. En la seva etapa com a director general del departament d'Agricultura va representar la Generalitat al Consell Regulador de la DO Cava, va formar part del Consell de l'INCAVI i va contribuir a la posada en marxa del Registre Vitivinícola de Catalunya. És membre de la secció de Viticultura i Enologia de la Institució Catalana d'Estudis Agraris (IEC).

Per la seva banda, el nou director general d'Alimentació, Antoni Diaz (Ivars d'Urgell, 1959), prèviament ha estat vinculat laboralment a diferents cooperatives agràries catalanes, com a gerent o cap de vendes, i també ha treballat en empreses de l'agroindústria, com Syngenta Agro o Zeneca Agro, sobretot en el camp del màrqueting i la comercialització.

Al seu torn, Montserrat Barniol (Vic, 1974) és llicenciada en Geografia per la Universitat de Girona, postgraduada en Govern Local a l'Institut de Ciències Polítiques I Socials (ICPS), adscrit a la Universitat de Barcelona. Des del 2003 és alcaldessa d'Alpens i titular de les regidories de Governació, Obres, Serveis Municipals, Igualtat i Participació d'aquest municipi. Entre el 2011 i el 2015 va ser presidenta de la Xarxa de Custòdia del Territori i fins el 2014 va cogestionar el Refugi de Muntanya Puigcercós-Molí de la Farga, a les Llosses (Ripollès). També ha desenvolupat tasques de coordinació d'àrees del Consorci per a la promoció dels municipis del Lluçanès.