El presumpte autor del crim d'Eva Blanco, assassinada a Algete, a Madrid, el 20 d'abril de 1997, Ahmed Chelb, es va suicidar ahir a la presó d'Alcalá Meco, on estava ingressat des del 9 d'octubre. Fonts penitenciàries van informar que el reclús va aparèixer penjat a la cel·la amb els cordons de les seves sabatilles.

El suposat criminal, que va entrar a la presó 18 anys després de l'assassinat, estava en protocol de suïcidis fins al 16 de desembre però després dels informes dels metges es va decidir aixecar el protocol. És més, Ahmed va estar fins al 8 de gener en una cel·la amb un intern "de confiança" de la direcció del centre per impedir que pogués autolesionar-se. Institucions Penitenciàries ha obert una investigació reservada per esclarir l'ocorregut. Fa dues setmanes, el presumpte autor del crim d'Eva Blanco va negar davant la jutgessa d'Instrucció 4 de Torrejón d'Ardoz que la matés, i va assegurar que dues persones el van obligar a pujar a un cotxe i ejacular sobre ella, encara que no va saber donar resposta perquè es va trobar ADN seu al cos de la dona.

La magistrada imputava assassinat, agressió sexual i detenció il·legal a l'acusat, que es va negar a declarar en un primer moment, si bé va consentir que se li practiqués una prova d'ADN per cotrastar-lo amb el de la mostra trobada al cos de Blanco. A la seva declaració, Ahmed, va dir que dues persones el van obligar a pujar a un cotxe on tenien retinguda Blanco. Aquests desconeguts, va insistir, a punta de navalla, el van obligar a ejacular sobre la jove, si bé, en cap cas, va haver-hi penetració. Es dóna el cas que la jutge considerava per acabada la instrucció i treballava ja en la transformació de la causa en sumari. Ara, el probablement, serà arxivat.