Societat Civil Catalana (SCC) va omplir ahir al migdia la plaça de Sant Jaume de Barcelona en una concentració sota el lema "El procés ens roba". Unes 3.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, es van concentrar per expressar el seu rebuig al programa independentista del govern català i exigir el fre de l'anomenat procés català.

La concentració, amb el suport explícit per Ciutadans i el PP, va servir per denunciar la greu situació política que, segons el parer de SCC, viu Catalunya després de la constitució d'un executiu clarament independentista presidit per Carles Puigdemont. En aquest sentit, el president de l'entitat, Rafael Arenas, va dir que "ara ens toca dir alt i clar que el procés ha fracassat i que ens toca passar pàgina".

Arenas va lamentar que es prometi "el cel a la terra", i va avisar que tot plegat és "fals, és mentida" i va reclamar que es "retornin" les institucions i els símbols a la ciutadania. Arenas va demanar posar punt final al procés. Sobretot perquè, segons va afirmar, els darrers dies "l'amenaça" independentista no ha desaparegut sinó que s'ha "intensificat" i que "acumula forces per dur a terme els plans quan ho cregui convenient", malgrat "el fracàs" de no haver reunit el "suport social majoritari dels catalans".

Apel·lant a la "reconciliació" posterior a la Guerra Civil, Arenas també va criticar l'independentisme per les seves promeses: "seríem més rics? Més sans? Més lliures? És clar que no, és mentida, sabem que és fals i sabem que molts dels que venen aquesta mercaderia espatllada saben que és falsa, però no els importa enganyar per aconseguir finalitats".