S'ha detingut a Cambodja el principal sospitós de l'assassinat de l'enginyer de l'Albi (Garrigues) David Bernat, que va aparèixer esquarterat dissabte passat a Bangkok. El cònsol general d'Espanya a Tailàndia ja ha trucat a la família per informar-los de la detenció. L'arrestat és el català Artur Segarra, de 37 anys, que l'any 2007 va integrar la llista electoral a Manresa de la Plataforma per Catalunya (PxC). Segarra hauria fugit en moto de Tailàndia en ser reconegut per una parella d'espanyols quan sopava amb la seva parella en un restaurant d'una província nord-oriental del país fronterera amb Cambodja.

Fonts familiars han explicat que ja tenien constància que la policia de Bangkok havia interrogat la parella de Segarra, una jove tailandesa que és qui hauria dit que el presumpte assassí va fugir amb moto després d'haver estat identificat. També s'han interrogat altres persones de l'entorn de la víctima a la recerca de pistes que puguin determinar si hi va haver més implicats en el segrest, extorsió i assassinat de David Bernat.Per a la família, la notícia del principal sospitós és esperançadora ja que ara el principal objectiu és que es tanqui la investigació el més aviat possible. Serà aleshores quan viatjaran a Tailàndia per poder repatriar el cos.

Fins que les indagacions no s'acabin el cadàver no es pot moure del país asiàtic ja que es considera una prova del crim.La policia tailandesa també està investigant diversos moviments bancaris que s'haurien fet des del compte de la víctima. De fet, la principal hipòtesi sobre el mòbil del crim és l'econòmic. Se sospita que els assassins van acabar amb la vida de Bernat després d'obligar-lo a transferir grans quantitats de diners. Fonts locals apunten a més de 900.000 euros, tot i que la família encara no en té la confirmació exacta. Segons les mateixes fonts, la família no sabia res del David des del 20 de gener i les alarmes van saltar quan un amic anglès de la víctima resident a Bangkok va trucar aquest dilluns 1 de febrer a la germana del David perquè no sabia res d'ell des del 19 de gener i no havia arribat a Teheran (Iran), on havia de treballar el 21 de gener.Aquesta trucada va ser determinant ja que la família del David estava molt preocupada feia dies ja que no sabien res d'ell des del 20 de gener.

Aquest dimarts 2 de febrer van denunciar la desaparició del David als Mossos d'Esquadra. Recordem que dissabte va ser trobat a Bangkok el cadàver esquarterat de l'enginyer informàtic de l'Albi, David Bernat, de 40 anys, al riu Chao Phraya. Encara s'estan investigant les causes de l'assassinat però segons un mitjà tailandès, la policia del país apunta que Bernat podria haver estat assassinat per asfixia per estrangers amb ajuda local i que els fets s'haurien produït entre el 25 i el 27 de gener. El seu cos va ser trobat esquarterat al riu que travessa la capital tailandesa.