La circulació ferroviària ha quedat totalment restablerta aquest dimarts a les dotze del migdia després que es trobés interrompuda des de primera hora del matí per la presència de fum causada per l'incendi a la Bifurcació Marina, entre les estacions d'Arc de Triomf i el Clot, segons han informat Renfe i Adif. Els Bombers de Barcelona han autoritzat el pas dels combois després de localitzar i sufocar l'incendi i un cop ventilats els túnels mitjançant el pas de trens sense viatgers i dels sistema de ventilació de l'estació de Barcelona-Sants, entre d'altres. D'aquesta forma, el servei es recuperarà de forma gradual fins que aquesta tarda es recuperi la normalitat, tot i que es registren retards superiors als 60 minuts. En total, la incidència ha afectat 72.000 usuaris i 210 trens, segons la companyia Renfe.

L´acumulació de deixalles, origen del fum

L'acumulació de deixalles i altres materials a l'antiga estació d'Arc de Triomf ha estat la causa de l'incendi que aquest dimarts a la matinada ha inundat els túnels de Rodalies del fum que ha obligat a interrompre el servei pel centre de la ciutat. Segons l'Ajuntament de Barcelona, els Bombers han donat el foc per extingit al voltant de dos quarts de vuit del matí i s'ha descartat, per tant, que el seu origen fos elèctric.

30.000 passatgers i 140 trens afectats pel caos a Rodalies

La interrupció del servei de Rodalies per la presència de fum als túnels de Barcelona ha causat afectat 30.000 passatgers i 140 trens, segons han explicat fonts de la companyia Renfe, que encara no ha fet cap previsió sobre l'inici del restabliment del servei. Mentrestant, trens sense viatgers fan el recorregut per l'interior dels túnels amb l'objectiu d'escampar el fum, que aquest matí encara segueix sent molt espès. A més, també s'han activat els sistemes de ventilació de l'estació de Barcelona-Sants i altres dispositius distribuïts al llarg dels túnels. La incidència s'ha produït aquesta matinada després de l'incendi, ja extingit, a l'antiga estació d'Arc de Triomf i ha interromput el servei des primera hora de les línies que creuen la ciutat, així com del tram central de la línia 1 de metro. Aquest dimarts al matí, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha afirmat mitjançant una piulada a Twitter que el servei de Rodalies al centre de Barcelona s'aniria recuperant fins al migdia. Rull ha participat aquest matí en el Comitè de Crisi del Departament de Territori i Sostenibilitat.