El Tribunal Suprem decidirà en els propers dies si admet a tràmit la querella per prevaricació que el partit Contrapoder ha presentat contra el jutge Ismael Moreno i la fiscal Carmen Monfort per la decisió d'empresonar cautelarment els dos titellaires detinguts divendres passat a Madrid.

La mateixa querella ha estat ampliada contra el fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Javier Zaragoza, pels mateixos fets, tot i que aquesta part de l'escrit d'acusació no ha estat registrada encara en el Suprem.

El jutge de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno, va enviar a presó dissabte passat dos titellaires, Raúl García Pérez, de 34 anys, i Alfonso Lázaro de la Torre, de 29, autors de l'obra La bruja y el señor Cristóbal, que es va representar dins la programació de Carnaval organitzada per l'Ajuntament de Madrid. Moreno va deixar ahir en llibertat els titellaires en veure reduït el risc de les dues circums-tàncies esmentades. La querella presentada davant la Sala Penal del Suprem, atesa la condició d'aforats dels querellats, ha entrat al registre de l'alt tribunal, que obrirà ara una peça que instruirà un magistrat per decidir si ha d'admetre a tràmit l'assumpte o no.