La policia tailandesa ha confirmat avui que s'han recollit mostres d'ADN de David Bernat, el català assassinat a Bangkok, a casa d'Artur Segarra, el sospitós d'haver comès el crim.

"De les sis mostres preses en una de les propietats del sospitós, una coincideix amb l'ADN de Bernat", ha dit el cap de la investigació, Panya Mamen, als mitjans en una roda de premsa celebrada avui a la seu de la Policia Reial de Tailàndia a Bangkok.

"Es tracta d'un rastre de sang trobat a les canonades d'un dels pisos de Segarra, situat a l'avinguda Rama IX, i on creiem que es va produir l'assassinat", ha afegit.

L'oficial ha assenyalat que, de moment, no s'han trobat rastres d'ADN de David Bernat al congelador que va esmentar la nòvia de Segarra, Pridsana Saenubon, que en els interrogatoris que van tenir lloc a principi d'aquesta setmana va declarar que el sospitós li havia advertit que no obrís el frigorífic.

Els investigadors també han registrat un segon habitatge, al carrer Ramkhamhaeng 174, en el qual han trobat dues mostres d'ADN que coincideixen amb dues més de les recollides al pis de Rama IX, però no han revelat a qui pertanyen.

Els llocs des dels quals es van llançar al riu Chao Praya les parts del cadàver de David Bernat -que van aparèixer a finals de gener i principis de febrer- continuen sent una incògnita per a la Policia, que tot i així ha assegurat tenir el 80% de les proves i testimonis necessaris per inculpar Segarra de l'assassinat de Bernat.

Pel que fa a les imatges captades per una càmera de seguretat de la botiga de materials de construcció Home Mart, freqüentada per Segarra, Mamen ha subratllat que la Policia ja sap què és el que el sospitós va anar a comprar a l'establiment, però ha declarat que "ara per ara" no es farà públic.

També el cap de la investigació ha insistit que Segarra és l'únic i principal sospitós de la mort de David Bernat i que en ser la primera vegada que l'acusat és detingut a Tailàndia, el procés pot allargar-se.