Dues persones afectades per la crisi de Bankia han intentat agredir aquest divendres al matí Rodrigo Rato quan entrava als jutjats de Madrid per explicar l´origen de la seva fortuna personal. Segons un testimoni, l´exvicepresident espanyol sortia d´un taxi acompanyat de dos escoltes quan dos homes s´han acostat a Rato per increpar-lo i recriminar-li la seva suposada activitat delictiva quan era el president de Bankia. Els preferentistes, que acostumen a protestar davant les portes del jutjat quan Rato és citat a declarar, asseguren que l´exbanquer és un lladre que els hi ha robat els estalvis de tota una vida. Aquest és el tercer cop que el jutge interroga Rato en aquesta causa que investiga un presumpte enriquiment il·lícit quan presidia Bankia

L´ Audiència de Madrid investiga suposades irregularitats en el patrimoni de Rato. El jutge sospita que l´exbanquer podria haver comès delictes contra la Hisenda Pública i un delicte de blanqueig de capitals durant els anys 2014 i 2015 relacionat amb negocis personals i societats.

El passat octubre Rato va dir al jutge que tots els béns que tenia al estranger tenien origen familiar i que han estat declarats voluntàriament a Hisenda. En aquella ocasió el magistrat li va retirar el passaport.

El jutge també prendrà declaració a al advocat i presumpte testaferro de Rato, Domingo Plazas. Entre d´altres suposades activitats il·lícites, el magistrat investiga si les empreses Zenith i Publicis, que van duu a terme campanyes publicitàries sobre la sortida a Borsa de Bankia, van pagar comissions il·legals a Rato per valor de gairebé 835.024 euros.