Dos veïns de la Seu d'Urgell estan sent investigats, el que abans era conegut com ser imputats, per difondre la foto del cadàver d'una noia menor d'edat que va morir en un accident de trànsit el passat 22 de gener a la carretera N-145, a les Valls de Valira. La imatge es va prendre poc després que tingués lloc el sinistre i va ser difosa per Whatsapp i les xarxes socials ràpidament.

La víctima era alumna de l'IES Joan Brudieu de la Seu i els seus familiars van demanar col·laboració ciutadana per tal d'evitar que la fotografia es continués difonent. Després de presentar denuncia als mossos, la unitat d'investigació de l'Alt Urgell i l'Àrea Regional de Trànsit han identificat els autors de la fotografia a qui se'ls investiga per un delicte contra la intimitat i el dret a la pròpia imatge.

El fet d'haver difós aquesta imatge sense consentiment pot arribar a ser castigat amb penes d'entre 2 i 5 anys de presó. A més a més, hi ha l'agreujant que la imatge conté el cadàver d'una menor d'edat. La investigació que han fet els mossos ha determinat que la imatge es va fer des d'un dels primers vehicles que va arribar al lloc de l'accident i que es dirigia en sentit Andorra. Els agents s'han servit dels enregistraments de les càmeres situades a l'interior del túnel del Bordar, a la N-145, a l'alçada d'Anserall.