El Departament de Territori i Sostenibilitat té a punt 122 màquines llevaneus i 11.000 tones de sal emmagatzemades en 98 punts arreu del territori català en previsió de l'episodi de nevades anunciat per a aquest cap de setmana. La maquinària es distribueix, segons les característiques de cada àmbit i de les incidències que es produeixen, en 32 centres de conservació i manteniment repartits per tot Catalunya. La xarxa de carreteres de la Generalitat té prop de 6.090 quilòmetres, un 50% de la xarxa viària de Catalunya. En un dia, les màquines llevaneus poden recórrer fins a 4.000 quilòmetres per a dur a terme les diferents operacions.

Territori i Sostenibilitat activa, entre el 15 de novembre i el 15 d´abril, el Pla d´ajuda a la viabilitat hivernal per garantir la comoditat, la fluïdesa i la seguretat a les carreteres, així com per minimitzar els temps de restriccions o de tancament al trànsit de les vies que puguin quedar afectades.

Aquest pla consta de dos tipus d´operacions: preventives, que consisteixen en estendre sal per evitar que es formin plaques de gel o que qualli la neu, i curatives, és a dir, retirar la neu o les plaques de gel. La temporada passada, 2014-2015, els equips de viabilitat hivernal van recórrer 1.006.100 quilòmetres, entre operacions preventives i curatives.