El líder del PP, Mariano Rajoy, trucarà el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, un cop superat el debat d'investidura del pròxim divendres, en què Sánchez no aconseguirà previsiblement la majoria simple necessària per a ser proclamat president del govern espanyol. Així ho ha apuntat la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que ha assegurat que la seva formació "lluitarà fins l'últim dia" per aconseguir la gran coalició PP-PSOE-C's presidida per Rajoy, i ha confirmat que "Rajoy trucarà a Sánchez" amb aquest objectiu "com ho ha fet en altres ocasions". Segons De Cospedal, el PP "ho intentarà" malgrat que Sánchez s'ha negat fins ara a negociar amb el PP. També ha recordat que en aquest pacte de gran coalició estaria "molt bé" que hi fos present C's, però el partit de Rivera "no és necessari" per a la suma.

En una entrevista a 'El programa de Ana Rosa' ha insistit que l'Estat necessita un "govern estable i de futur" i per aquest motiu Rajoy provarà de sumar el PSOE a la gran coalició.

Ha criticat que Sánchez es presentés al debat d'investidura amb un programa que no havia estat consensuat amb prou forces polítiques com per ser investit malgrat que ha disposat d'un mes sencer per teixir acords.

"Aquest mes hem vist moltes rodes de premsa i molta escenificació", ha dit, però "de reunions reals i efectives que poguessin ser efectives per aconseguir el vot n'hem vist una mica menys".

La número dos del PP ha criticat també el suport de C's a Sánchez i ha recordat que el líder d'aquesta formació, Albert Rivera, havia promès en campanya electoral que no donaria suport a la investidura d'un president que hagués perdut les eleccions.

"Rivera s'equivoca si creu que ell decidirà el que ha de fer el PP. Som nosaltres els que decidim qui és el nostre candidat, que es diu Mariano Rajoy", ha sentenciat en resposta a les insinuacions del líder de C's perquè els populars apartin Rajoy.

En aquest sentit ha advertit que Rivera "no és necessari en un pacte PP-PSOE".