La policia del Brasil ha detingut aquest divendres l'expresident Lula da Silva per interrogar-lo per presumpta corrupció i blanqueig de capitals en el marc de les investigacions per l'escàndol de Petrobras.

La fiscalia de Paraná, l'estat on es porta el cas, ha confirmat en un comunicat que 'hi ha proves que l'expresident Lula va rebre quantitats derivades de Petrobras' a través de la reforma d'un apartament i d'una casa de camp a Atibaia.

En el text, la fiscalia assegura que no fa un 'judici de valors' sobre Lula ni la seva 'importància històrica' sinó que es basa en 'fets i actes que estan sota sospita'. La fiscalia també assegura que Lula, com a president i líder del partit, era el 'responsable' en el nomenament dels directius de Petrobras i es va beneficiar dels suposats suborns.

A més, també indica que hi ha 'evidències' que la trama va ajudar a finançar campanyes electorals i el Partit dels Treballadors. A més de l'interrogatori, la policia també ha registrat el domicili de Lula a Sao Paulo i l'Institut Lula. Aquest darrer organisme ha publicat un comunicat en què condemna 'la violència practicada contra l'expresident Lula i la seva família'. 'És una agressió a l'Estat de dret que afecta tota la societat', ha assegurat l'ens, que també està sent investigat per si va ser utilitzat per a blanquejar capitals.

L'Institut Lula reitera que 'l'expresident Lula mai va participar, directa o indirectament, de cap il·legalitat durant o després del seu govern'. Segons l'organització, es tracta 'd'acusacions sense proves i denúncies sense fonaments'.