George Martin, qui va ser productor dels Beatles, ha mort als 90 anys, segons ha informat avui l'exbaterista del grup musical de Liverpool, Ringo Starr. En el seu compte de la xarxa social Twitter, Starr diu que trobarà molt a faltar a Martin, considerat el "cinquè Beatle" i pilar de l'èxit musical del conjunt.

"Déu beneeixi a George Martin, pau i amor per Judy (la seva dona) i la seva família. Afectes de Ringo i Barbara (esposa del bateria). Es trobarà a faltar a George", diu el missatge de l'exbeatle.

En el seu missatge, en el qual no informa on va morir l'exproductor, Starr recorda també l'"amabilitat" de George Martin. Després de conèixer-se la notícia, el primer ministre britànic, David Cameron, ha rendit tribut a la figura de Martin en afirmar que ha estat "un gegant de la música" en "treballar amb els quatre magnífics per crear la música pop més perdurable".

Sean Ono Lennon, fill de John Lennon i Yoko Ono, ha penjat al seu compte de la xarxa social Instagram una foto de Martin i un missatge en el qual admet sentir-se commocionat per la notícia.

Durant cinc dècades, George Martin va ajudar a produir més de 700 discos i va ser la figura que va ajudar a llançar als Beatles a la fama quan dirigia el segell discogràfic Parlophone, una divisió d'EMI, després d'escoltar una cinta de prova del quartet el 1962 . Martin va ser responsable de produir tots els treballs dels Beatles, que van gravar els seus discos en els emblemàtics estudis d'Abbey Road, al barri londinenc de St John 's Wood.

Durant la seva llarga trajectòria professional, Martin va guanyar nombrosos premis de música Grammy i va treballar també en cinema i televisió. A més, va ocupar càrrecs en empreses de mitjans de comunicació i va contribuir a causes benèfiques, incloent els seus treballs per a The Prince 's Trust, formada pel príncep Carles per ajudar els joves amb talent, i l'illa caribenya de Montserrat. La reina Isabel II li va concedir el 1996 el títol de Cavaller pels seus serveis a la indústria musical i la cultura popular. Nascut el 3 de gener de 1926, George Martin va ser fill de fuster del barri de Holloway, al nord de Londres.

Va assistir a l'Escola Guildhall de Música i Drama des de 1947 fins a 1950, on va estudiar piano i oboè, i després de la seva graduació, va treballar per al departament de música clàssica de la BBC, i més tard es va unir a la discogràfica EMI. Entre altres coses, Martin va produir comèdies i noves gravacions en els principis de la dècada dels 50, treballant amb Peter Sellers i Spike Milligan, entre d'altres.