El jutge central penal, José María Vázquez Honrubia, ha condemnat a pagar una multa de 240 euros a Ernest Bru, el tuitaire que va insultar el Rei Felip VI i la Reina Letizia, als quals va anomenar "fills de puta "i" tontopollas", el 2 de juliol del 2015.

El magistrat ha dictat aquesta condemna després que l'acusat, de 38 anys, hagi reconegut ser responsable dels fets que se li imputen i hagi arribat a un acord amb el fiscal José Perals, que demanava inicialment una pena de nou mesos de presó, inhabilitació i la retirada dels continguts d'Internet.

A l'inici de la vista, que tot just ha durat uns minuts, el processat, dempeus, ha fet un comentari en defensa seva, que ha provocat que el jutge els cridés l'atenció manifestant: "Això no és una taula rodona". El representant del Ministeri Públic ha aclarit després que sol·licita una multa de quatre mesos amb una quota diària de dos euros, és a dir, el pagament d'un total de 240 euros.

El judici ha conclòs quan les parts han assegurat que no recorreran la sentència de conformitat en fase d'apel·lació. Bru ha estat condemnat per un delicte d'injúries al Rei, que preveu l'article 491.1 del Codi Penal, comès en difondre el seu missatge en el compte que disposava de 349 seguidors.

"Mireu: Em cago en el Rei i en la Reina, monarquia fills de puta, visca ETA. O el que és el mateix, no sou més tontopollas perquè no entreneu", va ser el missatge publicat en el seu compte @Brut666.