L´exconseller d´Economia Andreu Mas-Colell ha considerat aquest dimarts que posar un termini al procés és un "factor distorsionador" i ha apuntat que aquesta tendència a establir calendaris genera "tensions innecessàries". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas-Colell ha assegurat que en el passat ja es van generar tensions per aquest motiu i ha augurat que ara tornarà a passar. "A mesura que passi el temps, distorsionarà més", ha afegit. D´altra banda, ha criticat que el govern espanyol "manipuli" Europa citant l´últim informe de la Comissió Europea sobre reformes a Espanya, que defensa que cal controlar les autonomies. "Això demostra que s´estan deixant manipular com si fossin ´tontets´. Aquesta vaca no dóna més llet, el govern espanyol s´ha dedicat a abaixar els impostos i a collar les autonomies", ha conclòs.

Mas-Colell ha qualificat la trajectòria de la política catalana de "correcte" però ha criticat que es fixi un "compte enrere". "Més valdrà que tinguéssim clar quina és la direcció i posar la màxima energia en la direcció i deixar-nos de comptes enrere", ha afegit l´exconseller d´Economia.

Ha fet un repàs dels seus cinc anys al capdavant de la conselleria d´Economia i ha definit el govern de Catalunya com un "govern de resistència", que es recolzava amb la gent per resistir i que tenia pocs instruments per enfrontar-se amb un altre govern que en tenia molts.

Un d´aquests instruments de l´executiu espanyol, segons Mas-Colell, és que ser un estat té "molt pes" a Europa. En aquest sentit, ha posat d´exemple que l´informe europeu sobre reformes a Espanya aposta per controlar les autonomies, que és el mateix que defensa el ministeri d´hisenda. I darrera d´aquesta posició, l´exconseller hi veu "manipulació" per part del govern espanyol.

Respecte la seva relació amb el ministre d´Hisenda, Cristóbal Montoro, li ha recomanat que segueixi el mateix tractament que ha fet ell, que es relaxi i que s´aparti per un bon període de les responsabilitats públiques.