La secretària general de Podem, Carolina Bescansa, ha justificat aquest dimecres la destitució fulminant del número tres de Podem i secretari d'Organització, Sergio Pascual, per la seva suposada inacció davant les divisions internes de Podem a Madrid i a altres territoris. En declaracions a Telecinco ha assegurat que Pascual hauria d'haver actuat i "evitat problemes que al final s'han produït en un moment molt delicat". Segons Bescansa, "qualsevol que faci moviments en aquests moments en una direcció de crear dinàmiques d'enfrontaments o dimissions en bloc el que està fent és treballar a favor de la inhabilitació tàctica de l'organització", i "Sergio Pascual no ha fet la feina correctament per evitar" les dimissions en bloc a Madrid. El secretari de Relacions amb la Societat Civil, Rafa Mayoral, també ha justificat la destitució del responsable d'Organització per la "necessitat de fer una reorientació en aquesta tasca".

Pascual va ser destituït aquest dimarts i la formació ho va fer públic a través d'un comunicat que l'acusava d'una "gestió deficient" que ha tingut "conseqüències que han danyat greument Podem en un moment tan delicat com és el procés de negociacions per conformar un govern de canvi". Les seves funcions queden ara a mans del secretari general del partit, Pablo Iglesias.

Bescansa ha justificat la decisió davant els "problemes evidents" que "són coneguts per tothom" i que "es podrien haver gestionat millor". "Hem tingut problemes d'organització interna i entenem que es produeixen en un moment molt inadequat o que eren evitables", ha dit abans de recordar que ara Podem té "molta pressió" per les negociacions per fer possible un "govern de canvi" i cal "no cometre errors".

La diputada al Congrés Irene Montero també ha justificat la destitució per les "deficiències" en la gestió de Pascual. En roda de premsa a la cambra baixa i ha explicat que les funcions de Pascual estan assignades de manera "temporal" a la secretaria general, és a dir, a Pablo Iglesias, tot i que de moment no hi ha cap previsió de fer efectiu un relleu.

També ha explicat que la destitució va ser una decisió de Pablo Iglesias i que va ser aquest qui li va comunicar de manera personal a Pascual

Pascual era fins ahir la mà dreta del número dos de Podem, Íñigo Errejón, i va ser destituït després d'una greu crisi al sí de Podem a la comunitat de Madrid, on van dimitir 10 dels 31 membres de la direcció. La formació té conflictes vius encara a Catalunya, el País Valencià, Galícia, Cantàbria, Euskadi i La Rioja.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ja va avançar aquest dimarts en una carta dirigida a la militància que considerava que les dimissions a Madrid s'havien produït en el pitjor moment possible i cal "no tornar a cometre errors com aquest".

Iglesias negava que la destitució fos conseqüència d'una lluita pel poder al sí del partit: "A Podem no hi ha ni hi ha d'haver corrents ni faccions que competeixin pel control dels aparells i els recursos", deia.

Bescansa ha assegurat que més enllà de les "diferències" en qüestions "tàctiques" tot el partit comparteix la diagnosi sobre el que necessita l'Estat.