Unió Democràtica de Catalunya (UDC) celebrarà un congrés extraordinari a final de maig per realitzar una àmplia reorganització interna i fer front al preconcurs de creditors al qual s'ha vist obligada a acollir-se davant el deute estimat en 19 milions d'euros que acumula actualment.

El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, va confirmar ahir en una roda de premsa la greu situació econòmica i financera que pateix el partit, i que ja ha obligat a comunicar davant del jutge la convocatòria d'un preconcurs de creditors.

Aquest preconcurs permetrà negociar amb els creditors -principalment entitats financeres- el pagament del deute, així com procedir a la venda de patrimoni, amb la qual cosa la direcció d'Unió espera poder evitar el concurs de creditors en els tres mesos prorrogables a un mes que, com a màxim, disposa per arribar a un acord.

Sobre la fiança que un jutge va imposar a Unió per un import total de 170.000 euros en relació amb el sumari obert a la fundació Catalunya i Territori per irregularitats en la venda de patrimoni, Espadaler va confirmar que ja va ser pagada i que el seu partit segueix sostenint que "no té cap vinculació orgànica" amb l'entitat.

El secretari general d'Unió va precisar que la difícil situació financera del partit ja va ser ahir valorada pel comitè de govern i que dissabte serà exposada amb més detall davant el Consell Nacional que ha estat convocat.

Recursos minvants

Els problemes econòmics que pateix Unió són deguts al deute acumulat en anys precedents, però aquesta situació s'ha agreujat els últims mesos a causa del fet que en les eleccions catalanes del 27-S i en les generals del 20 de desembre es va quedar sense representació parlamentària i això implica molts menys ingressos per al partit.

Amb el propòsit de superar la situació econòmica i d'encarar el futur d'Unió que, segons Espadaler, "segueix tenint sentit perquè representa un espai propi dins de la centralitat política catalana", va ser invertit l'ordre dels dos congressos que estaven previstos.