Els Mossos atribueixen al conductor de l'autobús sinistrat aquest diumenge a Freginals (Tarragona) un total de 13 delictes d'homicidi imprudent, un per cadascuna de les estudiants que va morir en la tragèdia, que també ha deixat un universitari en estat crític i sis més ferits greu. D'altra banda, el conductor havia descansat abans del viatge i les víctimes van morir aixafades en xocar contra el vehicle que circulava per l'altra via en sentit València, ha explicat Raúl López, fill de l'amo d'Autocars Alejandro.

Segons han informat fonts properes a la recerca, el conductor es va negar a declarar davant la policia catalana, que li atribueix 13 delictes d'homicidi imprudent, a l'espera que la jutge d'Amposta que porta el cas el citi a declarar en els propers dies, quan mèdicament estigui en condicions de fer-ho. La titular del jutjat d'instrucció número 3 de la localitat, que encara no ha rebut l'atestat policial, citarà de nou el conductor en funció de la seva evolució mèdica -està ingressat per una contusió pulmonar-, i que concretarà el delicte o delictes que se li atribueixen previ informe de la Fiscalia.

La majoria de supervivents portava posat el cinturó de seguretat amb el qual estava dotat el vehicle en tots els seus seients. Així ho ha assegurat la directora general de trànsit, María Seguí, que ha indicat que, si bé desconeix el nombre de víctimes mortals que usaven el cinturó, tot indica que algunes de les tretze noies mortes no ho portaven lloc, ja que van sortir comiats de l'autobús després de l'impacte.

Estat dels ferits

El conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que el conductor de l'autocar és un dels sis ferits greus: està en la Unitat de Medicina Intensiva de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. En total, els ferits són 24, la majoria de nacionalitat italiana, però també irlandesa, sueca, búlgara, noruega, grega, turca, espanyola, alemanya, holandesa, hongaresa, eslovena i anglesa.

Són 16 dones i vuit homes d'entre 20 i 62 anys, que és l'edat del conductor de l'autocar, que diumenge va ser atès per cinc professionals mèdics.