Un total de tretze noies de diverses nacionalitats, la majoria de les quals estudiants d'Erasmus vinculades a la Universitat de Barcelona, van morir ahir en un accident d'autobús ocorregut al pas de la AP-7 per Freginals, al Montsià. El sinistre, que va tenir lloc minuts abans de les sis del matí, es va produir segons els primers indicis quan el conductor de l'autobús va fer un "cop de volant", va travessar la mitjana de la AP-7, va bolcar, i va topar amb un altre vehicle.

A banda de les tretze víctimes, l'accident també va causar, segons el recompte que va fer Protecció Civil, 34 ferits -3 en estat crític, 9 en estat greu i 22 de gravetat mitjana-, mentre que 16 estudiants van resultar-ne il·lesos. Entre aquests ferits es compabilitzaven els dos ocupants del turisme amb què va xocar l'autocar. Ahir a la nit, encara hi havia 23 persones hospitalitzades, sis de les quals, les més greus, traslladades als hospitals de la Vall d'Hebron, Sant Pau, Bellvitge, a la unitat de cures intensives de Tortosa i a la UCI de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

El vehicle accidentat, de l'empresa Autocars Alejandro de Mollet del Vallès i en què viatjaven un total de 61 persones, formava part d'una expedició de quatre autocars més que portaven els estudiants a Barcelona des de València, on els joves havien assistit a la "cremà" de les falles. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, no va detallar les nacionalitats perquè ahir es va procedir a la identificació de les víctimes, algunes de les quals sense documentació, per mitjà del treball d'un grup de forenses. Segons un comunicat del departament d'Interior, a l'autocar accidentat hi anaven estudiants d'Hongria, Alemanya, Suècia, Noruega, Suïssa, la República Txeca, el Regne Unit, Itàlia, el Perú, Bulgària, Polònia, Irlanda, el Japó, Ucraïna, Holanda, Bèlgica, França, Palestina, Turquia, Grècia, Nova Zelanda i Finlàndia.

Els Bombers de la Generalitat, que van estar treballant a la AP-7 des de primera hora amb 17 dotacions, van retirar els seus efectius cap a les quatre de la tarda, quan una grua de gran tonatge es va endur l'autocar sinistrat. Els Mossos van fer declarar el conductor de l'autocar, i la jutge titular del jutjat núm. 3 d'Amposta va prendre declaració a 23 víctimes de l'accident. El conseller d'Interior, Jordi Jané, va apuntar a un possible "error humà" com a causa.