El vuitè terrorista implicat en els atemptats del 13 de novembre a París, Salah Abdeslam, que va ser detingut a Bèlgica divendres passat, ha sol·licitat a les autoritats judicials del país ser extradit "al més ràpid possible" a França, malgrat que inicialment es va oposar a aquesta mesura.

"Ha informat del seu desig d'anar a França al més ràpid possible", ha anunciat l'advocat d'Abdeslam, Sven Mary, en declaracions a la premsa a la seva sortida d'una audiència.

El lletrat ha explicat que comunicarà aquest desig a la jutge d'instrucció perquè "no s'oposi" a l'extradició d'Abdeslam, a qui la Policia francesa situa a París la nit dels atemptats i acusa de participar en els atacs.

Abdeslam va ser detingut divendres passat al barri de Molenbeek, a Brussel·les, on es creu que s'ha refugiat durant quatre mesos des dels atemptats.

La investigació relaciona els atemptats del 13-N amb els perpetrats aquest dimarts a l'Aeroport de Brussel·les i en una de les estacions de Metro de la ciutat, tot i que no està clar si la detenció d'Abdeslam va precipitar els últims atacs.

Tant el president francès, François Hollande, com el seu primer ministre, Manuel Valls, havien expressat als últims dies la seva esperança que les autoritats judicials belgues agilitessin l'extradició del presumpte terrorista. Bèlgica, tot i això, havia avisat que si el detingut s'oposava a ser lliurat a França, el procés podria allargar-se fins a tres mesos.