Les forces especials d'intervenció de Bèlgica van detenir aquest dijous sis persones en una operació antiterrorista a Brussel·les en el marc de la investigació sobre els atemptats de l'22-M. A més, el matí d'aquest divendres, una persona més ha estat detinguda a la ciutat en una nova operació antiterrorista.

"En el marc de la investigació oberta per la Fiscalia federal després dels atemptats a l'aeroport de Zaventem a Brussel·les i a l'estació de metro de Maelbeek, s'han efectuat diversos registres a Brussel·les, Schaerbeek i Jette", ha assenyalat el Ministeri Públic en un comunicat.

De moment es desconeix la identitat de les persones detingudes, i la Fiscalia únicament ha indicat que publicarà aquest divendres més informació al respecte.

Segons el portaveu de la Fiscalia, Eric Van Der Sypt, citat pel diari Le Soir, tres de les persones van ser detingudes "en ple centre de Brussel·les".

Dues persones més van ser detingudes a Jette i la sisena a Brussel·les.

Segons testimonis que van presenciar l'operació al districte de Brussel·les de Schaerbeek, es va escoltar sobre les 20.45 GMT una forta detonació enmig de l'operatiu, va indicar Le Soir.

Un detingut en una operació antiterrorista al municipi francès d'Argenteuil

La policia francesa va desplegar aquest dijous una operació antiterrorista al municipi francès d'Argenteuil, situat al departament de Val-d'Oise i a la regió de l'Illa de França, que va acabar amb la detenció d'un home. Segons han informat diversos mitjans francesos, el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, ha explicat que l'arrestat estava disposat a atacar el país i que el seu pla estava en una "etapa avançada", tot i que no ha confirmat que pugui tenir relació amb els atemptats de Brussel·les o els de París.

Els plans d'Abdeslam

Aquest dijous es va saber que el presumpte cervell logístic dels atemptats de París, Salah Abdeslam, detingut divendres passat, volia organitzar un tiroteig a Brussel·les, juntament amb Mohamed Belkaid, abatut tres dies abans en una operació antiterrorista, en paral·lel a altres atemptats amb bomba, segons ha informat aquest dijous la cadena VRT.

Segons la televisió belga, els dos terroristes i un tercer còmplice, Choukri Amine, estaven planejant un escenari similar al dels atacs de París del passat 13 de novembre, per atemptar simultàniament amb (fusells) kalaixnikov, mentre altres jihadistes s'haurien fet saltar pels aires amb explosius.