Uns 391.000 vehicles, el 95% dels previstos (410.000), han abandonat l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 15:00 hores de dijous i la mateixa hora d'avui amb motiu de les vacances de Setmana Santa en el marc de la segona fase de l'operació sortida a Catalunya.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), la via que ha concentrat el major volum de trànsit ha estat l'autopista AP-7, on avui s'han registrat retencions de fins a 12 quilòmetres a La Roca del Vallès.

També s'han registrat retencions en l'AP-7 a Llinars del Vallès i Maçanet de la Selva, en sentit nord, així com a Martorell (fins a 7 quilòmetres) i en la sortida d'Altafulla, en sentit sud.

També s'han registrat retencions importants en algunes carreteres que condueixen al Pirineu, com la C-17 a Ripoll (fins a 11 km) i la C-16 a Berga (fins a 14 km), i també hi ha hagut problemes de trànsit en l'A-2 a Collbató, en direcció a Lleida.

Problemes de trànsit s'han registrat igualment en algunes de les carreteres d'accés a les zones costaneres, com la GI-512 a Palafolls, la C-31 i la C-32, a Sitges.

Trànsit calcula que entre ahir i avui sortiran de l'àrea de Barcelona uns 410.000 vehicles, encara que el nombre total de cotxes que protagonitzaran l'operació tornada dilluns que ve, l'últim dia festiu a Catalunya, arribaran a 615.000, al sumar-se els que ja porten dies fora.

La segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa va arrencar ahir, Dijous Sant, a les 15.00 hores i finalitzarà a les 15.00 hores d'avui, divendres.

Els 390.946 vehicles que han sortit de l'àrea metropolitana en aquesta segona fase representen un lleuger descens amb respecte superior als 404.620 registrats durant la sortida de la segona fase de la Setmana Santa de l'any passat.

L'operació tornada tindrà lloc durant la tarda de diumenge, 27 de març, i tot el Dilluns de Pasqua, 28 de març.

Des que divendres passat 18 de març a la tarda s'inicià l'operació de tràfic de Setmana Santa han mort a les carreteres catalanes un total de 18 persones, tretze d'elles les estudiants d'Erasmus que van perdre la vida en l'accident d'un autobús a Freginals (Montsià) de diumenge passat.

El Servei Català de Trànsit ha demanat als ciutadans que extremin la prudència al volant per evitar incrementar aquest tràgic balanç de víctimes mortals.