El fill petit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Oleguer Pujol, hauria cobrat uns 5 milions d'euros en comissions a través de la societat opaca Aegle International per la venda de més d'un miler d'oficines del Banc Santander el 2007, segons els 'papers de Panamà' que han fet públics pel Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació, dels quals en formen part 'El Confidencial' i La Sexta. Pujol compartia aquesta societat amb Luis Iglesias, el seu soci a Drago Capital, amb la qual va tancar l'operació. El fill petit de Jordi Pujol hauria autoritzat el desviament de 6,8 MEUR a través de la societat Samos a una altra societat i n'hauria recuperat 5. En total, el fill de l'expresident català va pactar 13 MEUR en comissions, que van ser pagats a través de vàries societats i dels quals la família De la Rosa hauria cobrat quasi 4 MEUR a través de la societat Barcem Limited.

Segons informen 'El Confidencial' i La Sexta, Oleguer Pujol va pactar les condicions de les comissions a través de Samos Servicios i Gestiones, que és per on es canalitzaven els fons que va captar Drago Capital arran de la venda de les 1.152 oficines del Banco Santander. D'acord amb aquestes informacions, Samos va abonar, amb la signatura de Pujol, 6,8 milions a una altra societat, Sun Capital Partners Limted, pels seus serveis en l'operació amb la condició que abonés la totalitat d'aquest impost a la societat holandesa Ard-Choille BV. Va ser a través d'aquesta darrera, segons la investigació, la que va pagar els 5 milions d'euros a Aegle International, propietat d'Oleguer Pujol i el seu soci.

Paral·lelament, Ard-Choille BV hauria pagat 978.000 euros a Barcem Limited, una societat constituïda el 2007 a les Illes Verges amb tres coneguts testaferros controlada per Javier de la Rosa fill i la seva germana Gabriela. La família de l'exindustrial hauria demanat al bufet Mossack Fonseca que l'estiu passat i que els seus actius fossin transferits a una altra societat (KriegeHorn Capital Limited)radicada a Hong Kong.

A banda dels 6,8 milions d'euros, segons els 'papers de Panamà', s'haurien abonat 6,2 milions d'euros més en concepte d'intermediació, dels quals 2.976.000 euros haurien anat als comptes de Barcem Limited i 2.976.000 euros més en comptes controlats per l'empresari José María de Villalonga a través de la firma Davenport Trading Groupo Limited.

Crivillé hauria cobrat els seus drets d'imatge a través d'una societat fictícia

El pilot de motociclisme català hauria cobrat els drets d'imatge després de guanyar el Mundial del 1999 a través de la societat Pro Best Invest, creada en el despatx Mossack Fonseca a les Illes Verges britàniques. En aquell moment, Crivillé residia a Suïssa i va cedir els drets d'imatge a la societat opaca, segons informa 'El Confidencial' i La Sexta.

El darrer intermediari era una societat holandesa, anomenada Racinvest, a qui es van cedir els drets d'imatge i marca que tenia la seva empresa Espanya. El motiu va ser que Holanda té uns millors tractes fiscals amb les Illes Verges Britàniques, on hi havia registrada Pro Best Invest. Finalment, la societat es va tancar el 2006 i, segons l'assessor de l'expilot, que va defensar la legalitat d'aquestes operacions, Crivillé està al dia en el pagament dels impostos a l'Estat espanyol.

La família Le Pen, també esquitxada

Els 'papers de Panamà' també esquitxen l'ultra dreta francesa, concretament al fundador del Front Nacional, Jean Marie Le Pen i la seva filla Marine, a través d'una xarxa d'empreses creades pel comptable Nicolas Crochet per blanquejar diners. Es tractaria de societats opaques radicades a Hong Kong, Singapur, les Illes Verges Britàniques i Panamà. Segons aquestes informacions, Jean Marie Le Pen hauria tret de França 2,2 milions en bitllets, accions i lingots d'or a través d'un testaferro. Part dels diners, segons 'Le Monde, podria procedir de l'herència que un fabricant del ciment va deixar a l'exlíder del partit.

A més, actualment, la justícia francesa s'ha obert una investigació a Marine Le Pen al votlant del finançament de les eleccions presidencials del 2012.