El ministre en funcions d´Indústria, Turisme i Energia, Jose Manuel Soria, ha desmentit "rotundament" les informacions filtrades als papers de Panamà i publicades per ´La Sexta´ i ´El Confidencial´, que apunten que va dirigir UK Lines, una societat ´offshore´ creada per Mossack Fonseca a les Bahames. Soria sí que ha reconegut que va tenir "una relació purament comercial" amb aquesta firma quan va dirigir una empresa familiar dedicada a la consignació de bucs, entre els anys 1990 i 1995. El ministre ha donat a la fiscalia de l´Audiència Nacional la seva "total autorització" perquè investigui els fets i informi si té qualsevol vinculació amb empreses radicades a Panamà.

Soria ha tornat a desmentir les informacions que el relacionen amb la direcció de la firma UK Lines: "Mai he tingut ni tinc cap participació en cap societat a Panamà. Desmenteixo rotundament que hagi prestat serveis a cap companyia que no sigui estrictament espanyola. Vaig treballar entre el 1990 i el 1995 en una empresa familiar, consignatària de bucs, de la que em vaig fer càrrec quan va morir el meu pare", ha manifestat el titular d´Indústria.

Segons el ministre, l´empresa UK Lines és una companyia "amb la que vaig tenir relacions purament comercials i que va ser proveïdora nostra. S´encarregava del despatx dels vaixells des de les illes Canàries cap al Regne Unit, que anaven carregats principalment amb fruites i verdures. Mai he tingut accions ni participacions, ni cap responsabilitat de direcció en aquesta societat", ha sentenciat Soria.

Per tot això, el ministre ha afirmat que és "el primer interessat en què això s´aclareixi" i ha he posat en mans del seu advocat. Així mateix, Soria ha explicat que ha donat a la fiscalia de l´Audiència Nacional la seva "total autorització" perquè informi de si té qualsevol tipus de participació en companyies radicades a Panamà. "Vull deixar clar que això és fals i crec que, com a polític, tinc un plus de responsabilitat i he de donar explicacions sobre aquest afer", ha conclòs Soria.