El jutge de l´Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha decretat presó incondicional sense fiança per l´ex president de Banesto Mario Conde.

El magistrat l´acusa d´haver repatriat almenys 13 milions d´euros procedents de paradisos fiscals com Suïssa. Uns diners que, suposadaament, tenen origen en el "saqueig" de Banesto per el que Conde ja va complir 11 anys de presó. Per aquest motiu la justícia li imputa els delictes de blanqueig de capitals, organització criminal, alçament de bens i vuit delictes més contra la Hisenda pública.

Suposadament, l'empresari hauria transferit aquest capital il·lícit des de 1999 a través de diferents empreses "pantalla". El jutge també envia a presó incondicional a l'antic advocat de Conde, Javier de la Vega i decreta arrest domiciliari per la filla, Alejandra Conde. La resta dels quatre detinguts, inclòs el fill de l'empresari han estat posats en llibertat però el jutge els hi ha retirat el passaport i els prohibeix que surtin d'Espanya.

Hores abans de conèixer la decisió del jutge, l´advocat de Conde, Ignacio Peláez, ha assegurat que en la seva declaració davant el jutge que l'ex banquer ha negat totes les acusacions. Peláez ha explicat que acreditarà que els diners investigats no provenen del cas "Banesto", sinó que tenen un origen legal i ha qualificat "d'exagerat" que la fiscalia digués que existeix risc de fuga i de destrucció de proves per part de Mario Conde